Itališka virtuvė ne veltui laikoma viena skaniausių pasaulyje. Paprasta ir kartu rafinuota, paremta puikios kokybės ingredientais, kupina intensyvių aromatų… tuo verta pasidžiaugti. Todėl jei planuojate antrajai pusei surengti romantišką vakarienę – itališkos virtuvės receptai – tiesiai iš saulėtosios Italijos yra geriausias sprendimas. Jeigu nesate labai susipažinęs su šia šalimi, daugiau informacijos galite rasti čia: http://www.manokompasas.lt/category/europa/italija/.
Kokius itališkus patiekalus rinktis vakarui, kurį tiesiog leidžiate kartu?
Visų pirma – romantiškiausia ir intymiausia bus, jei vakarienė vyks namuose. Žvakės, užnugaryje sklindanti atmosferinė muzika ir tu. Vakarienė dviems gali būti sudaryta iš 3 dalių: pradinio, pagrindinio patiekalo ir deserto, tačiau tai gali būti ir tik vienas įmantrus patiekalas. Romantiška vakarienė namuose turėtų atitikti jūsų kulinarinius pageidavimus, tačiau visa tai turėtų būti unikali ir neabejotinai skirtis nuo to, ką valgote kiekvieną dieną.
Itališki makaronai – tobulas patiekalas
Spageti Carbonara – nors aglio e olio versija dar paprastesnė, česnakas romantiško pasimatymo metu gali būti apgailėtina idėja. Taigi rinkitės carbonara – tiesiog išvirkite spagečius al dente, pakepinkite kubeliais pjaustytą šoninę ir įpilkite kreminio trynio ir parmezano padažo bei smulkiai pjaustytų petražolių ir, pasirinktinai, šiek tiek aštraus pipiro.
Pasta Bolognese – jei norite italų, Bolonijos padažą derinkite su penne arba tagiatelle makaronais, bet ne su spagečiais. Padažą galite paruošti iš anksto, tada tiesiog išvirkite makaronus ir patiekalą pabarstykite parmezano sūriu.
Pica – alternatyva makaronams
Itališkas stilius – romantiška picos vakarienė. Nors iš pirmo žvilgsnio ši idėja gali pasirodyti nepatraukli, šis itališkas patiekalas gali turėti savo žavesio Sumaniai parinkti ingredientai, padarys šventę elegantišką.
Akivaizdu, kad tai tik keli iš šimtų. Nepaisant to – kad vakaras išliktų romantiškas, rinkitės lengvesnį variantą – plona plutelė ir be papildomo sūrio. Taip pat praleiskite česnakinį padažą.
Desertas
Saldus vakaras be deserto? Negali būti! Akivaizdžiausias pasirinkimas bus tiramisu. Mascarpone kremas sumaišytas su puriu kogel-mogl, dedamas ant sausainių, išmirkytų stipriame espreso ir amaretto likeryje, apibarstytas tikra kakava… ar gali būti kas maloniau?
Galiausiai, dar vienas svarbus elementas: vynas. Itališka vakarienė be jos niekada nebus pilnavertė. Balta – sausa arba pusiau sausa, žinoma itališka – tiks prie makaronų ar picos. Vakarienė turi būti ne tik skani, bet ir elegantiškai patiekta. Vakarienė žvakių šviesoje bus ypač iškilminga.