Home > Maistas > Sveikos salotos iš savo daržo

Sveikos salotos iš savo daržo

ridikeliu seklos

Vasarą nemažą dalį salotų ir prieskonių galima užsiauginti savo darže, tad salotos bus ne tik skanios, tačiau tuo pačiu ir sveikos. Šios lapinės daržovės turi daug vitamino A, geležies, magnio, kalcio, jodo ir kitų naudingų vitaminų, kurie yra reikalingi mūsų kūnui. Salotų yra daug, įvairiausių rūšių, vienos naudingesnės, kitos turi gal kiek mažiau naudingų savybių, taip pat skiriasi jų skonis. Skirtingas užaugintas salotas reikia kuo daugiau įtraukti į savo kasdieninę mitybą, jos padės praturtinti organizmą naudingomis medžiagomis, pavyks padailinti kūno linijas. GŪŽINĖS SALOTOS- tai vertingos salotos, kurios puikiai tinka su kitomis karčiomis daržovėmis, tai pat su duona bei kiaušiniais,turi daug geležies. GRAŽGARSTĖS- kelia apetitą, aštraus skonio, todėl į salotas dedamas gana nedidelis kiekis. LEDKALNIO- salotos yra vienos populiariausių Lietuvoje. Jos gali būti plėšomos ir pjaustomos, dedamos ant sumuštinių. Jas skanu griaužti ir vienas.

Ridikėlių sėjimas

Ridikėlių sėklos greičiau sudygs, jei prieš sėjant bus padaigintos drėgname audekle. Jas galima sėti į jau augančių ridikėlių tarpelius, pagreitinti derliaus nuėmimą ir taip beveik padvigubinti derlių. Ridikėliai mėgsta priesmolio ir lengvo priemolio žemę, orui ir vandeniui pralaidžias dirvas. Norint gauti ankstyvą ridikėlių derlių, jie auginami šiltnamyje, o sušilus orams ridikėliai sėjami ir auginami lauke, juos tai pat galima auginti derinant su kitomis daržovėmis. Lauke greitai augančius ridikėlius tinka auginti su morkomis, kurios dygsta gana lėtai ir ridikėliai neleidžia jų užgožti piktžolėmis.

Ridikėlių veislės

Norint gauti gerą derlių auginant ištisus metus labai padės tinkamas veislių pasirinkimas. Ridikėliai gali būti: ankstyvųjų, vidutinio ankstyvumo, vėlyvųjų veislių ir įvairiausių pavadinmų. Ridikėlių sėklų galima nusipirkti internetu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.