Žinoma, kad datulės yra maistinių medžiagų, būtinų gerai sveikatai palaikyti, šaltinis. Šie maži, kramtomi vaisiai yra puikus skaidulų, kalio ir antioksidantų šaltinis. Juose yra mažai riebalų, kalorijų ir natūralaus cukraus, todėl jos yra puiki alternatyva perdirbtam cukrui. Datulės internetu veinas patogiausių būdų įsigyti ir susipažinti su jų savybėmis.
Vienas ryškiausių datulių privalumų yra jų gebėjimas gerinti virškinimą. Didelis skaidulų kiekis juose padeda reguliuoti tuštinimąsi ir užkirsti kelią vidurių užkietėjimui. Juose taip pat yra natūralių vidurius laisvinančių medžiagų, kurios padeda stimuliuoti virškinimo sistemą ir užkirsti kelią pilvo pūtimui.
Datulės taip pat puikiai tinka energijos lygiui padidinti. Jie yra turtingas natūralių cukrų šaltinis, kurį organizmas greitai paverčia gliukoze. Dėl to jie yra puikus užkandžių pasirinkimas sportininkams ar visiems, norintiems greitai gauti energijos.
Be to, datulėse gausu antioksidantų, kurie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų, kurie gali pažeisti ląsteles ir sukelti lėtines ligas. Šie antioksidantai taip pat padeda sumažinti uždegimą organizme, kuris yra susijęs su įvairiomis sveikatos problemomis, įskaitant širdies ligas, vėžį ir diabetą.
Kitas reikšmingas datulių privalumas yra jų galimybė palaikyti sveikus kaulus. Juose yra daug mineralų, tokių kaip kalcis, magnis ir fosforas, kurie visi yra būtini stipriems kaulams palaikyti ir osteoporozės prevencijai. Šie mineralai taip pat padeda išvengti raumenų mėšlungio ir skatina geresnį miegą. Datulės taip pat turi teigiamos įtakos smegenų sveikatai. Juose gausu kalio – mineralo, padedančio palaikyti smegenų elektrinį laidumą. Tai reiškia, kad datulių vartojimas gali padėti pagerinti pažinimą ir atmintį. Be to, datulėse esantis didelis skaidulų kiekis skatina sveiką virškinimą ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Tai taip pat gali padėti valdyti svorį, nes skaidulos padeda mums ilgiau jaustis sotiems. Datulėse taip pat yra natūralaus cukraus, kuris, palyginti su perdirbtu cukrumi, randamu daugelyje kitų užkandžių, mažiau gali sukelti greitą cukraus kiekio kraujyje šuolį.
Juos galima valgyti vienus kaip užkandį, bet galima naudoti ir kaip natūralų saldiklį kepant ar gaminant maistą. Jos dažniausiai naudojamos Vidurio Rytų virtuvėje ir jas galima pamatyti įdarytose patiekaluose.