Niekada nenuvertinkite geros virtuvės prietaisų išdėstymo idėjų svarbos norint išspręsti visas namų problemas. Išimdami daiktus iš orkaitės visada nusideginate arba negalite tinkamai atidaryti šaldytuvo durelių? Kalbant apie virtuvės prietaisų išdėstymą, yra daug galimų variacijų. Tačiau gerai suplanuotas virtuvės išdėstymas yra būtinas, kad erdvė veiktų visomis savo galimybėmis, o prietaisų išdėstymas vaidina esminį vaidmenį kuriant sėkmingą virtuvės idėją.
Pradiniame virtuvės išdėstymo etape turėtumėte galvoti apie vartotojo kelionę – kaip išnaudosite erdvę? Kur turi stovėti indaplovė? Koks bus gartraukio montavimas? Ar šaldytuvas turi būti arčiau kriauklės? Ar galite saugiai nešti sunkų troškintuvą iš orkaitės ant artimiausio darbo paviršiaus? Taip pat svarbu žinoti, ko nedaryti kuriant naują virtuvę. Tai skamba taip akivaizdžiai, bet nustebtumėte, kiek dažnai daroma klaidų, kai planavimas buvo nepakankamas. Turėdami galvoje visus virtuvės košmarų scenarijus, sudarėme daugybę sumanių idėjų, kurios palengvins jūsų virtuvės naudojimą ir padės maksimaliai padidinti erdvę.
Virtuvės prietaisų išdėstymo idėjos
Supaprastinkite su įmontuotais prietaisais. Jei trūksta vietos, įmontuoti prietaisai, tokie kaip orkaitės ir šaldytuvai-šaldikliai, dažnai veikia geriau, nes padeda supaprastinti virtuvę, nes jūsų akys nekreipia dėmesio į jokius išskirtinius buitinius gaminius. Integruotas yra puikus dizaino sprendimas kompaktiškoms U formos virtuvėms, kaip nurodyta pirmiau, arba virtuvėms, kuriose erdvė yra labai didelė. Jei įmanoma, galite žengti dar vieną žingsnį ir turėti įmontuotą mikrobangų krosnelės / orkaitės kombinaciją, kuri padės atlaisvinti jūsų darbo vietą, kad dizainas nebūtų netvarkingas. Pritaikykite prietaisus, kad jie atitiktų naują „socialinę virtuvę. Šiuolaikinė virtuvė yra sveikintinas kvietimas visiems mėgautis. Norint sėkmingai sukurti šį socialinį centrą, svarbu atverti virtuvės dizainą ir perkelti prietaisus į vietas, kuriose gali dirbti daugiau nei vienas žmogus. Tai reiškia, kad draugas ar partneris gali paimti peilį ir supjaustyti daržoves arba išmaišyti padažą, sukurdamas bendrą patirtį. Šiuolaikinė virtuvė turi sugebėti patenkinti šiuos poreikius pasitelkdama modulinį paskirstymą ir išskirtinį funkcionalumą. Praėjo laikai, kai darbas virtuvėje buvo vertinamas kaip darbas, kurį reikia atlikti kuo efektyviau, dažniausiai tik vieno žmogaus. Virtuvė tapo mūsų kūrimo ir bendravimo studija – tai socialinis centras.